Nyhedsbrev fra Mak-Jolly maj 2020

         

        Mak- Jolly er et missionsprojekt i Uganda med Mak-Jolly Kindergarten, Primary and Daycare Center, et missions-/skoleprojekt i Uganda, der støttes af Kristent Center Jyderup. Det blev startet i 2012 med 8 elever af Maureen Kabasinguzi, som kommer fra Uganda og er gift med Per Hansen, som er fra Jyderup og medlem i Kristent Center Jyderup.  Maureen har været så velsignet at få sponseret sin universitetsuddannelse af amerikanske missionærer. Det har muliggjort, at hun nu kan videregive lærdom og tryghed til børn i hendes landsby.

     Mak-Jolly Kindergarten, Primary and Daycare Center er en kristen baseret skole i Kiryandongo, Uganda (Østafrika) med kristne programmer ud over de ugandiske skoleprogrammer.Skolen har over 400 elever, der inkluderer flygtninge fra Syd Sudan, som bor i en nærliggende flygtningelejr. 

         Mak-Jolly har klasser fra børnehave til 7. klasse. Der flere piger end drenge, hvilket er usædvanligt for skoler i Uganda.Skolen har også en kostskole med over 100 elever. Skolens motto er: “Determination and Faith a key to success”.Kristent Center Jyderup støtter skolen som helhed og nogle af kirkens medlemmer sponserer skolegang til nogle af eleverne.

       Et års skolegang koster 1035 kr. Mindst én gang om måneden serveres kød og ris til frokost i skolen. Du kan give sådan et festmåltid for 700 kr. eller giv et stykke frugt til alle for kun 200 kr. Frivillige er meget velkomne og værdsat af både elever og lærere. Hvis Du ønsker at hjælpe, så er der en del projekter for 2020, hvor Du kan gøre en forskel:

- Færdiggørelse af sovesal til drengene. (30000 kr.)

- Badeværelse for pigerne (10000 kr.)

- Menstruationsbind for pigerne. (700 kr. pr. måned)

- Telte til spejderne. (500 kr. pr. telt)

- Spisesal (20000 kr.)

- Land for en fodboldbane (25000 kr.)                   

For yderligere informationer om Mak-Jolly Kindergarten, Primary and Daycare Center se mere på www.makjolly.com eller tjek brochuren.

Projekt Mak-Jolly

Maureen Kabasinguzi og Per Hansen

Jyderup Kristne Center støtter Mak-Jolly

Kindergarden, primary and daycare center.

Kindergarden, primary and daycare center.

Kindergarden, primary and daycare center.